[home]  [index] gifupgif gif

Terug: Zweven en laten zweven
Vorige pagina: Wat bezielt zo'n man?
Volgende pagina: Going down


Rijnleeuwerik


 

Date: Sep 27'94, 11:51
From: Bruno Zijp

Over de `Rijnleeuwerik' (Rhönlerche): men had vroeger de gewoonte om zweefvliegtuigen die iets met Wasserkuppe (in het Rhöngebergte, oostelijk van Fulda) te maken hadden Rhön-etcetera te noemen, dus Rhönsperber, -bussard, -adler enzo. Gezien de glijhoek noemde men de Rhönlerche op een Duits veld waar ik eens was, de Rhönstein. Op datzelfde vliegveld werd de Grob Astis overigens betiteld als Ostfriesen-Nimbus.

Het getuigt toch wel van Duitse humor om een verband te vinden tussen een leeuwerik en het betreffende vliegtuig... ik had'm Rhönbuffel gedoopt.

Hoewel ik meer dan duizend vluchten op het ding heb, zal ik mij, als ik er weer eens op terecht kom, eerst uit laten checken, want vrijwel iedereen die nu wat beters vliegt, komt er mee te kort! Het blijft overigens een vliegtuig waarin je spatzuiver leert vliegen.

Op de Wasserkuppe is na de Eerste Wereldoorlog het zweefvliegen begonnen. Nostalgie dus èn een gigantische kermis. Toch erg leuk vliegen daar. Zolang het nog kan, want de Grünen willen er weer een natuurgebied van maken.