Home

Terug naar index <=> Verder naar volgende

Les 14: Vlot

Vlot en veilig rijden, Humphry heeft het er al eerder over gehad. Als we over een steil smal klinkerstraatje rijden waar het donker is door de hoge oude bomen van het bos eromheen, dan wil ik een stuk langzamer gaan rijden terwijl ik ook dan een vlot tempo moet vasthouden. Er is echt genoeg tijd om alles van het verkeer te zien als ik maar goed oplet en niet verbaasd naar het duister tuur en naar al die bomen opkijk die met hun hoge lange takken een dak over de weg bouwen zodat het er overdag donker is.

Zonder twijfel een van de goeie beslissingen nemen en helder kunnen uitleggen waarom ik dat doe. Ook dat wil ik onder de knie krijgen. Kan in de rest van mijn leven evenmin kwaad.

Ook leuk: op een gegeven moment sta ik op een van de twee rijbanen die linksaf gaan. Naast me staat een andere wagen en we nemen die bocht tegelijk, in formatie. Verbaasd kijk ik naar de bestuurder van de andere wagen... die neemt zomaar aan dat we dat kunnen, zonder oogcontact of verder overleg!

Gaan we een spoorweg over, kijk ik braaf links en rechts maar vergeet ik te kijken of de wagen vlak voor me niet ineens op de rem staat... goed dat Humphry oplet.